Wat zeggen andere mensen over Dogtrust? Lees meer >
Dogtrust kiest voor een andere aanpak, een aanpak die werkt. In kleine groepen werken we aan het gedrag van je hond in veel voorkomende dagelijkse situaties. We begrijpen dat het lastig is om een goede keuze te maken uit verschillende aanbieders. Daarom laten we graag
onze cursisten aan het woord en geven we een
impressie van onze lessen. Natuurlijk mag je ook altijd
contact opnemen voor meer informatie.
Kan ik ergens foto’s van een les bekijken? Lees meer >
Moet mijn hond gesocialiseerd zijn? Lees meer >
Voorwaarde voor onze groepslessen is dat de honden sociaal zijn. Wij nemen geen dominante of agressieve honden aan. Mocht je hierover twijfelen dan nodigen wij je graag uit voor een privéles waarin we je persoonlijk adviseren en begeleiden.
Is Dogtrust gecertificeerd? Lees meer >
Dogtrust is aangesloten bij Dibevo. Deze brancheorganisatie staat al 80 jaar voor professionele dienstverlening en dierenwelzijn. Drijvende kracht achter Dogtrust is Noëlle van der Aa. Zij trainde onder andere politiehonden, volgde de opleiding drugs- en explosievenhond, gaf les aan het SWAT team in Texas, werkte samen met de Dogwhisperer in Australië en rondde in 2017 de opleiding bij De Roedelmethode in België af. In 2019 behaalde Noëlle haar diploma voor hondenmasseur. Ook volgde ze een tweedaagse training Jin Shin Jyutsu voor honden en behaalde ze haar certificaat voor de massagetechniek De Tellington TTouch®.
Wanneer mag mijn pup naar puppytraining? Lees meer >
Soms krijgen eigenaren het advies om hun pup tot 12 weken zo veel mogelijk binnen te houden. Wachten met het naar buiten gaan tot de 12 weken enting is echter achterhaald. Veel dierenartsen beamen dat de kans op socialisatieproblemen groter is dan de kans op ziektes. Dat komt omdat de pup alle indrukken die zo belangrijk zijn in die speciale periode van zijn jonge leven dan mist. Deze speciale periode noemen we ook wel de socialisatiefase (8-12 weken). Natuurlijk is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen:
- Let goed op dat je pup niet in aanraking komt met ontlasting en/of braaksel van andere honden. Bezoek voor de 12 weken enting dus geen honden uitlaat plaatsen.
- Breng je pup alléén in contact met honden die volledig geënt, volledig gezond én sociaal vaardig zijn! Vraag dit na bij de baasjes.
Wat zijn de lestijden van Dogtrust? Lees meer >
We werken op locaties die aansluiten bij je eigen omgeving. We plannen lessen van maandag t/m zaterdag, zowel overdag als ‘s avonds. In de wintertijd zijn we afhankelijk van het weer en locaties waar voldoende licht is. Voor precieze data kun je het beste een mail sturen of vul het contactformulier in.
Op welke locatie geeft Dogtrust cursussen? Lees meer >
We kiezen elke les een andere locatie. Met locaties bedoelen we bijvoorbeeld: in het dorp, in de stad, in een woonwijk, in het bos of in het park. Op die manier helpen we je hond beter om te gaan met dagelijkse situaties. Op dit moment werken we in Waalre, Valkenswaard, Riethoven, Veldhoven. Ook honden uit Geldrop, Maarheeze, Eindhoven, Heeze-Leende, Budel, Bergeijk en Eersel zijn van harte welkom voor de groepslessen of privéles. We hebben ook een binnenlocatie, die we gebruiken bij slecht weer.
Heeft Dogtrust ook een binnenlocatie? Lees meer >
Het liefste geven we les in de buitenlucht, op verschillende locaties. Zo helpen we je hond om op de beste manier om te gaan met dagelijkse situaties. Is het slecht weer, dan is het fijn dat we altijd kunnen kiezen voor onze binnenlocatie. Zo kan de les gewoon doorgaan.
Wanneer is de beste tijd om me op te geven voor een puppycursus? Lees meer >
Als je weet wanneer je de pup krijgt, kun je je aanmelden bij Dogtrust. Zo heb je de meeste kans op een snelle start met de puppycursus zodra je pup in huis komt.
Hoe lang bestaat Dogtrust al? Lees meer >
Dogtrust is ontstaan uit HondenTrainingsCentrum Noëlle (1999). Na 17 jaar lesgeven op de hondenschool was het tijd voor verandering. Een nieuwe, verbeterde werkwijze waarbij we eerst een relatie opbouwen met de hond en een vertrouwensband creëren, waarna het opvoeden vanzelfsprekend wordt. Bij de nieuwe visie paste ook een nieuwe naam: Dogtrust, een naam die het belang van de vertrouwensband tussen hond en zijn baas extra benadrukt.