Noëlle van der Aa

Mijn passie en liefde voor honden bestaat al heel mijn leven. In mijn jeugd hadden we verschillende honden en op mijn 18e startte ik met het trainen van politiehonden. Vanuit deze hobby ontstond in 1999 Hondentrainingscentrum Noëlle. Ik bleef mezelf ontwikkelen en volgde opleidingen bij O&O en Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld.

In 2006 voegde ik daar de opleiding voor drugs- en explosieven honden in Texas aan toe. Tijdens deze opleiding heb ik les gegeven in gedrag- en gehoorzaamheid aan het SWAT Team in Texas. Met mijn eigen hond Dash behaalde ik vervolgens het certificaat voor deze bijzondere opleiding.

In 2014 werkte ik samen met de Dogwhisperer in Australië. Samen werkten we aan verschillende cases. Meestal ging het om gedragsproblematiek, maar we hielpen ook puppy’s en jonge honden tijdens de lessen. Puur uit interesse koos ik eind 2015 voor de opleiding vakbekwaam houder van honden en katten (met diploma). In 2017 behaalde ik het certificaat voor de opleiding bij De Roedelmethode in België.

In 2019 behaalde ik mijn diploma voor hondenmasseur. Ook volgde ik een tweedaagse training Jin Shin Jyutsu voor honden. Ik werk samen met Arjen van Alphen van de Roedelmethode en in augustus 2019 verzorgden we samen een speurworkshop.

Mijn kanjer heet Jake, een Hollandse herder van 9 jaar. Helaas overleed mijn beste maatje Dash in 2019 op 14 jarige leeftijd.

Chantal van Berendonk

Chantal is al 20 jaar mijn rechterhand en een zeer gewaardeerd instructrice, zowel door de honden als hun baasjes. Zij is een baken van rust met kennis en ervaring en een eindeloze passie voor haar vak. Chantal’s kanjer is Zidane, een Old Englisch Mastiff van 5 jaar.

Visie

Ambitieus en altijd op zoek naar wat beter kan. Dat omschrijft de visie van Dogtrust in één zin. Na 17 jaar lesgeven op de hondenschool is het tijd voor verandering. Een nieuwe, verbeterde werkwijze waarbij we eerst een relatie opbouwen met de hond en een vertrouwensband creëren, waarna het opvoeden vanzelfsprekend wordt.

Nadat een stevige basis qua opvoeding is gelegd, stappen we over naar het trainen van uw hond. Met deze manier van lesgeven sluiten we nog beter aan op uw vragen en de behoefte van uw hond. We voeden op en trainen de vaardigheden die u en uw hond dagelijks nodig hebben in de eigen omgeving.

Bij de nieuwe visie past ook een nieuwe naam. Van HondenTrainingsCentrum Noëlle stappen we over naar Dogtrust by Noëlle. Een naam die het belang van de vertrouwensband tussen hond en zijn baas extra benadrukt.

Trust in dogs, because some of the truest friendships you will ever have will be with your dog.