Massage 

Contact met uw hond door massage

Ik ben een groot voorstander van het ‘Bewust Aanraken’ van een hond en dan vooral het masseren. Het is quality time met uw hond. Door aanraking maken jullie een diepe verbinding. U leert uw hond beter kennen, de vertrouwensband wordt versterkt en medisch onderzoek wordt voor uw hond heel gewoon.

Als u uw hond meer bewust gaat aanraken, vertelt hij via allerlei communicatiesignalen wat hij wel of niet prettig vindt. Als u op deze manier werkt aan de communicatie met uw hond, leert hij beter ontspannen en op eigen tempo spanning loslaten.

Alle handgrepen die u straks kent, mag u toepassen. Het doel is dat u leert masseren op gevoel: hard, snel, zacht, langzaam of met lange halen. Voel uw hond aan, herken zijn grenzen en houd in de gaten hoe ver u kunt gaan. Het is fijn als u precies kunt doen wat nodig is.

Dus stap er open in, zonder verwachtingen en geef uw hond de ruimte om de aanrakingen te ervaren en te verwerken. U zult versteld staan van de reactie van uw hond. En met een paar eenvoudige technieken kunt u snel heel veel zelf.

De coachingsessie Masseren wordt privé aangeboden. Masseren doet u het liefst thuis in de eigen, veilige omgeving van de hond. Deze lessen worden gegeven door Noëlle, gediplomeerd sportmassage therapeut voor honden.

Voor deze training is het belangrijk dat uw hond sociaal is. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Tijdsinvestering: 3 lessen van 45 minuten
Kosten: € 150
Aantal deelnemers: maximaal 1

Aanmelden voor Massage