Massage 

Contact met je hond door massage

Ik ben een groot voorstander van het ‘Bewust Aanraken’ van een hond en dan vooral het masseren. Het is quality time met je hond. Door aanraking maken jullie een diepe verbinding. Je leert je hond beter kennen, de vertrouwensband wordt versterkt en medisch onderzoek wordt voor je hond heel gewoon.

Als je je hond meer bewust gaat aanraken, vertelt hij via allerlei communicatiesignalen wat hij wel of niet prettig vindt. Als je op deze manier werkt aan de communicatie met je hond, leert hij beter ontspannen en op eigen tempo spanning loslaten.

Alle handgrepen die je straks kent, mag je toepassen. Het doel is dat je leert masseren op gevoel: hard, snel, zacht, langzaam of met lange halen. Voel je hond aan, herken zijn grenzen en houd in de gaten hoe ver je kunt gaan. Het is fijn als je precies kan doen wat nodig is.

Dus stap er open in, zonder verwachtingen en geef je hond de ruimte om de aanrakingen te ervaren en te verwerken. Je zult versteld staan van de reactie van je hond. En met een paar eenvoudige technieken kun je snel heel veel zelf.

De coachingsessie Masseren wordt privé aangeboden. Masseren doen we het liefst thuis in de eigen, veilige omgeving van je hond. Deze lessen worden gegeven door Noëlle, gediplomeerd sportmassage therapeut voor honden.

Voor deze training is het belangrijk dat je hond sociaal is. Twijfel je? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Tijdsinvestering: 2 lessen van 45 minuten
Kosten: € 100
Aantal deelnemers: maximaal 1

Aanmelden voor Massage