Noëlle heeft haar diploma’s sportmassage voor honden gehaald! De eerste licentie sloot ze af met: theorie een 9,5 een 9,5 en een 8,8 en voor praktijk. De tweede licentie is met wederom een mooi cijfer (8,5) ook ‘in the pocket’.

Noëlle: “Ik ben super blij met deze opleidingen. Toen Jake ziek werd, behandelde ik hem wekelijks en kon zijn medicatie van 200 mg medicatie naar 50 mg omlaag. Jake had lichamelijk veel profijt van de sportmassage. Ook heel belangrijk is de enorme hechte band die ik met Jake kreeg door het masseren.”

Hondenmassage

Sportmassage is een hands-on techniek die zich richt op de spieren van de hond. Het doel van sportmassage is niet alleen ontspanning en verlichting van pijn bij blessures, maar ook om eventuele blessures in de toekomst te helpen voorkomen. Meer weten over massage of een afspraak maken?

Bij een regelmatige behandeling kent een sportmasseur uw hond en iedere verandering of groei is voelbaar. Aan de hand van deze bevindingen kan een advies gegeven worden in de dagelijkse activiteiten en training van uw hond. Dit resulteert in een snellere groei zowel fysiek als mentaal. Sportmassage zorgt ervoor dat uw hond lekkerder in zijn vel zit en soepeler kan bewegen!

Wat doet een sportmassage behandeling
Sportmassage stimuleert de doorbloeding in het lichaam en verhoogt de afvoer van afvalstoffen. Dit zorgt voor een sneller herstel en opbouw in het lichaam. Uw hond krijgt meer bewegingsvrijheid en wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam. Daardoor verbetert de coördinatie en het balans. Sportmassage verlicht daardoor niet alleen blessures, maar helpt ook blessures te voorkomen.
Sportmassage zorgt voor ontspanning en helpt om het hele lichaam en psyche van de hond in betere conditie te krijgen. Daarnaast is het doel van sportmassage om het bewustzijn van uw hond over zijn eigen lichaam te vergroten.

Indicaties voor een sportmassage behandeling:
– Ter behandeling en preventie van blessures
– Als begeleiding in de (honden)sport
– Gewrichtsproblemen en/of -slijtage
– Blessures aan pezen, spieren of banden
– Als begeleiding naast revalidatie of behandeling van een dierenarts
– Honden met stress
– Oudere stramme honden
– Honden met opstartproblemen
– Trauma, fysiek of mentaal
– Om meer informatie te krijgen over uw hond
– En natuurlijk omdat ze het heerlijk vinden!