Tweedaagse opleiding Jin Shin Jyutsu bij Timeout voor mens en dier. Wat een leerzame en ontspannen dagen, helemaal voor Jake ❤️ Want wanneer je helemaal zen bent, maak je ook makkelijk vriendjes 👌🏻

Wat is Jin Shin Jyutsu®?

Een behandeling bestaat uit een combinatie van natuurgeneeswijzen en Jin Shin Jyutsu®. Jin Shin Jyutsu® is een Kunst, geen techniek. Het is een Kunst die de Levensenergie harmoniseert door lichaam en geest in balans te brengen en werkt op het lichamelijke, emotionele en mentale niveau van mensen en dieren. De harmonisering wordt in gang gezet door het plaatsen van de handen op combinaties van zogenoemde ‘veiligheidsenergiesloten’ in combinatie met een ademhalingstechniek die begint bij de uitademing. Er zijn 26 veiligheidsenergiesloten aangeduid. Een ‘veiligheidsenergieslot’ is niet een punt maar een bolvormig gebied zo groot als de palm van je hand. Waarom zijn de veiligheidsenergiesloten dicht gegaan? Aanvankelijk om het lichaam te beschermen. Denk aan stoppen in de stoppenkast in je huis.

Het betreft een tweedaagse cursus waarbij je leert hoe je Jin Shin Jyutsu op je eigen huisdier toe kunt passen. In twee dagen heb je de theorie onder de knie en heb je de ‘stromen’ toegepast op jezelf en je hond. Door de zachte manier van aanraken, kan een Jin Shin Jyutsu behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren.